Paleta chutí

https://www.kuchynedusek.cz/

V kuchyni se běžně používá široká škála různých druhů koření. Každé koření má svou specifickou chuť a používá se jako přísada do různých jídel. Mezi nejznámější patří majoránka, kmín, nové koření, bobkový list, hřebíček, skořice, pepř, oregano nebo muškátový květ. A zapomenout nesmíme ani na „obyčejnou“ sůl. Bez těchto ingrediencí se vaření většinou neobejde a každá hospodyňka je má doma.

Důležitá ingredience

Ocet, jako potravinářská přísada, by neměl chybět v žádné kuchyni. Je důležitou ingrediencí do některých pokrmů. Nejčastějším typem je ocet kvasný lihový, ale existuje třeba ještě ocet vinný, jablečný, balsamico, bylinkový nebo rýžový. Velmi cenný je ocet jablečný, který je i součástí odkyselujících a čistících kůr, alkalizuje a podporuje látkovou výměnu.

Paleta chutí
5 (100%)1