Potěšení z Indie

Okurka je plodová zelenina, která k nám přicestovala původně z Indie. Že se rozšířila a našla své fanoušky a široké uplatnění, je zřejmé. Známé je její využití v kosmetice do pleťových krémů, ošetřujících masek a šamponů, protože hojí pleť a působí příznivě na vlasy a pokožku hlavy. Používáme ji samozřejmě také v teplé i studené kuchyni, a to do omáček, polévek, salátů i těstovin, nebo třeba na obložené chlebíčky a jednohubky . Zajímavou přípravou je například zapékání.
 

Netradiční a zdravý způsob občerstvení

Chcete-li překvapit své přátele na večírku či jen potěšit nenadálou návštěvu, připravte si okurkový sirup. Přidáním vody z něj bleskově vytvoříte osvěžující a netradiční nápoj, který je navíc mnohonásobně zdravější, než různé průmyslově vyráběné sladké limonády. Chce to ovšem, abyste nepodcenili přípravu v sezóně, kdy je chuť zeleniny nejlepší, protože tyto plody se nedají v domácích podmínkách příliš skladovat. Nebo si můžete již hotový sirup zakoupit.


 

Potěšení z Indie
5 (100%)1